четврток 19 мај, 2022

Кинотека на Македонија -Наградуваниот германски филм „Рока го менува светот“ на „Џифони филмски денови“...

Овој филм е снимен според книжевните мотиви на шведската писателка за деца Астрид Линдгрен, авторката на култниот роман „Пипи Долгиот Чорап“  Скопје, 28 април: Фестивалот...

Награди за гевгелиски “Мистик” во Нови САД

По двегодишната пауза поради КОВИД-19 пандемијата, Танцовото студио „Мистик“ од Гевгелија им се врати на учествата на Меѓународните натпревари по модерен танц. Членовите на...

“Меѓаши” бара правилен однос и чист воздух за децата од Кочани

На 22.3.2022 година бевме информирани дека Општина Кочани, изнела неколку стотини деца од општинските училишта на пошумување. Во активностите при пошумувањето на децата...

Младинската заедница од ОСУ „Св. Климент Охридски“ од Охрид наградена со грант за култура

Младинската заедница од ОСУ „Св. Климент Охридски“ од Охрид е прогласена за една од трите најгласни во земјава и доби грант од 10 000...

Стоп за проблемите со кои се соочуваат децата при бракоразводните постапки.

Првата детска амбасада во светот МЕЃАШИ и Здружението на граѓани "Центар за рамноправно родителство - Децата пред сè“ кон крајот на март одржаа прес...

Напревар за фрлање авиончиња од хартија

(Фото: Салцбург, 2019) Red Bull Paper Wings и оваа година повторно полетува со своите авиончиња од хартија. Идејата е многу едноставна: Нема керозин,...

“Мир денеска, мир и секој друг ден!”

Мирољубивиот уметник Живко Поповски- Цветин повторно одржа спонтана манифестација за мир, овој пат во Дом на Арм Скопје. Настанот се одржа во присуство на...

НУ Библиотека „Григор Прличев“ подари книги во охридските градинки

30.12.2021 Во пресрет на Нова година НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид завчера даруваше донирани книги за децата во ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ во Охрид. Претставничките на...

Кој е Дедо Мраз?

Шетајќи низ Трговскиот центар Скопје, наидовме на Дедо Мраз кој се фотографира со децата и им ја дава таа заедничка фотографија и новогодишно пакетче...

Дедо Мраз ќе биде дочекан на Железничка станица

29.12.2021 Пионерскиот дом „Јосип Броз Тито“- Гевгелија, денеска, организира традиционален дочек на Дедо Мраз за најмалите од општина Гевгелија. Оваа манифестација насловена како „Дедо Мраз...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }