четврток 11 јули, 2024

Швајцарија и “Пакомак” со инвестираат селектирање на амбалажен отпад

Минатата година, Пакомак со поддршка на Швајцарија постави повратни вендинг машини за селектирање на пластични шишиња и лименки во повеќе големи маркети низ државава....

Утревечер ќе се пеат серенади низ Дебар Маало

Утре, 14 февруари, по повод православниот верски празник Свети Трифун, кој се смета за заштитник на лозарите и винарите и католичкиот празник Свети Валентин,...

Почна “Фестивалот на чај”

Со слоганот „Ослободете ја моќта на билките“ на 17 ноември, во 10 часот ќе биде отворен голем „Фестивал на чај“ на кој ќе се...

Законот за урбано зеленило во рацете на пратениците

Измените на Законот за урбано зеленило се предадени во рацете на пратениците од Интерпартиската парламентарна група за заштита на природата и борба против загадувањето...

Реализирана обука за паметно земјоделство

23 октомври 2023 Фондацијата за локален развој и развој на информатички технологии - Гевгелија, продолжува со обуките предвидени во рамки на Проектот „ИДЕАС“. На тема:...

БИОДИВЕРЗИТЕТОТ И АВТОХТОНИТЕ СЕМИЊА-ВАЖЕН ЕЛЕМЕНТ ВО ЕДУКАЦИЈАТА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

На 9 и 10 октомври во Крушево, се одржа семинар насловен БИОДИВЕРЗИТЕТОТ И АВТОХТОНИТЕ СЕМИЊА-ВАЖЕН ЕЛЕМЕНТ ВО ЕДУКАЦИЈАТА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА во...

КАКО МОЖЕ ДА СЕ ПРОДАДЕ ИЛИ КУПИ НЕБО? – ПИСМО НА ИНДИЈАНСКИОТ ПОГЛАВИЦА СИЈЕТЛ...

Како може да се продаде или купи небо и топлина на Земјата? Такво нешто нам ни е сосема туѓо. Ние не сме сопственици на...

Последна работилница за натпреварот „Зелени идеи 2023“

Здружението за социјални иновации „АРНО“, испраќа апел до сите постоечки и идни зелени и социјални претприемачи да се пријават на последната работилница од натпреварот...

Општина Гевгелија со еколошки активности 

Април, 2023 ЈПКД „Комуналец“- Гевгелија, во соработка со Општина Гевгелија, започна со втората фаза од спроведувањето на Проектот за селекција на отпад во општина. Во...

ЕКО КУЛТУРА: Нови дрвја долж гевгелиската улица „Железничка”

13.03.2023 Во тек е уредувањето на тротоарите долж улицата „Железничка“ во Гевгелија. Изведбените работи покрај уредувањето со павер- елементи, опфаќаат и проширување на тротоарите. Имено,...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }