Награди „Св. Климент Охридски“ за Ѓулумсер Касапи, Јован Павловски, Снежана Анастасова Чадиковска и Елена...

Одборот за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“, во согласност со Законот за државните награди и Законот за изменување и дополнување на Законот...

Тридневен “Божиќен базар” и дефиле „Чекориме заедно“ во Гевгелија

Во организација на Кралските Извидници од Гевгелија, од 3 до 5 декември, на јавната површина (тревниот парк) пред Народниот театар, ќе биде поставен извиднички...

Гевгелија: Конкурси за култура и спорт

Во тек се Конкурсите на Општина Гевгелија за финансирање проекти и програми од областа на култура од значење на општина Гевгелија за 2022 година...

“Цветинова награда за мир” врачена на Ѓорги Ѓоргиевски Ѓе. Ѓе.

Скопје, 29 ноември 2021 "Цветинова награда за мир" денес му беше врачена на новинарот и текстописец Ѓорги Ѓоргиевски Ѓе. Ѓе., со што се овенча неговата...

“Цветинова награда за мир” и за доктор Борис Ристевски

Македонскиот хуманист и поранешен кандидат за Нобелова награда за мир, господин Живко Поповски Цветин, деновиве додели уште една "Цветинова награда за мир" овој пат...

Поп пејачот Роберт Вукелиќ спасил човек од напад со нож

Скопје, 24 ноември 2021 Во време кога сме изложени на разни опасности, секој треба постојано да внимава на себе и на другите околу себе. Хуманоста...

Фестивалот на италијанска храна одложен за 4 и 5 декември

Согласно прогласените денови на жалост поради трагичната сообраќајна несреќа која се случи вчера во Бугарија, во која животот го загубија 45 македонски граѓани, одлучивме...

Едукативна работилница „Здраво и активно стареење – важен дел од нашиот живот“

Црвен крст- ОО Гевгелија ја одбележува Неделата на грижа за старите лица. За таа цел, беше организирана едукативна работилница на тема „Здраво и активно...

 За пациентите со прележан Ковид19 неопходна е физикална рехабилитација

21.11.2021, Скопје  Значителен број од пациентите по прележан Ковид19 имаат потреба од физикална рехабилитација поради намалена физичка кондиција, отежнато дишење, продолжена болка, депресија, вознемиреност...

Доделени награди на првиот годишен Самит на Национална платформа за женско претприемништво

Скопје, 20 ноември 2021 Вчера во текот на вториот ден од одржување на Самитот за женско претприемништво 2021, беше презентирана целосната Програма на овој голем...

Последни вести

.td-container, .tdc-row { width: 1095px }