петок 2 декември, 2022

Награда „Мето Јовановски” за Денис Јанкуловска и Ленче Здравкин

Одборот за доделување на државната награда „Мето Јовановски“, во согласност со Законот за државните награди, Законот за изменување и дополнување на Законот за...

Сензорна соба и во “Песталоци”

четврток, 01.12.2022 година, ООУ „Ј. Х. Песталоци"- Центар ќе има на располагање сензорна соба опремена со мноштво на дидактички материјали, сензорни елементи и рехабилитациско-рекреациска...

Како што ниеден маж нема право да крене рака на својата жена, така и...

Општина Гевгелија во соработка со Комисијата за еднакви можности на жените и мажите при Советот на Општина Гевгелија и Меѓуопштинскиот центар за социјална...

Ќе се додели државната награда „Св. Климент Охридски“ на Османи, Урошевиќ, Рамиќевиќ и Јовев

Одборот за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“, во согласност со Законот за државните награди и Законот за изменување и дополнување на Законот...

Славица: Ние сме различни и ние сме само деца!

-По повод 3. Декември светскиот ден на лицата со посебни потреби, во дневнот Центарот за лица со посебни потреби во Кратово, секоја година нѝ...

Димитар Илиевски, Живко Поповски Цветин и Мендо Димовски на оригинален начин се приклучија во...

Скопје, 26 ноември 2022 година Господинот Димитар Илиевски, интернационален шаховски мајстор, жива легенда за почит, денес, со свој акт, безрезервно се приклучи кон поддршка на...

Битола: Над 600 посетители на еднодневниот Саем на креативни индустрии

Битола, 25 Ноември 2022 Повеќе од 600 посетители, од кои најмногу основци и средношколци, ги погледнаа креациите и иновациите на креативниците од Битола и...

” КЛИМАТСКА ЕДУКАТИВНА АКЦИЈА – УЧЕСТВУВАЈ И ТИ “

„Климатската едукативна акција-учествувај и ти“ е поддржан од Министерството за животна средина и просторно планирање, а инплементирана од страна на  од НВО ЗЕОООП од...

Гевгелија: Учете на курс за тапани

! По иницијатива на градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов, за поголема ангажираност на младите од општина Гевгелија, се отвора и Курс за изучување...

Денес во Битола, саем во Офицерски дом

Аугментирана реалност, рачно цртани парчиња облека, копаничарство, уникатни парчиња накит, издаваштво, сликарство, еколошки производи, детски играчки, роботика, дигитален маркетинг, лампи од реупотребени материјали, улична...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }