четврток 11 јули, 2024

Трите коњи од видот на Монголски степски – Пржевалски коњи  се отруени со брзоделувачки...

Официјалните резултати од обдукциските наоди на трите коњи што неодамна угинаа во Зоолошката градина во Скопје покажуваат дека, трите коњи од видот на Монголски...

Во Паркот на уметноста: Добредојдовте, ластовички!

Скопје, 23.03.2023 година На 19 Март се слави денот на ластовичлте, денес по тој повод во Паркот на уметноста беше одржана посветена поетска приредба,...

ЗОО СКОПЈЕ- НЕ БЕВ ВО АФРИКА А ВИДОВ НИЛСКИ КОЊ

   Зоолошката градина Скопје, денеска со Eдукативен час и проекција на филмот “Мадагаскар” го одбележа 15. Февруари-  Светскиот ден на Нилскиот коњ. Покрај живеалиштето на Буцо,...

Светски ден на водните живеалишта

Втори февруари е  ден за покревање на јавната свест за зачувување на водните живеалишта кои се дом на цели еко системи. Овие водни површини...

Меѓународна изложба на расни кучиња во Гевгелија

Гевгелија, 6 јуни 2022 Изминатиов викенд,  во пштина Гевгелија, во Негорските Бањи, се одржаa Меѓународна изложба на расни кучиња и две изложби на ЦАЦИБ, во...

ЈП Лајка почнува кампања за подигање на свеста кон бездомните животни

4-ти АПРИЛ - СВЕТСКИ ДЕН НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ По повод 4-ти Април, СВЕТСКИОТ ДЕН НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ, ЈП Лајка почнува кампања со цел подигање на...

“Анима мунди” бара итно да се истражи каде завршиле кучиња за кои се сомневаат...

На социјалната мрежа фејсбук, осамна пост со сомневање и воедно апел од страна на Зружението за заштита на животни "Анима мунди" да се испитаа...

Со “Лајка” ќе раководи Воислав Димитровски

Претпријатието „Лајка„ кое треба соодветно да се грижи за бездомните кучиња во Скопје, по шестмесечното работење во кое имаше најразлични контраверзни информации, деновиве доби...

Домашните миленичиња во Кисела Вода добија нов парк

Општина Кисела Вода пред влезот на отворениот пливачки базен во Расадник, направи нов парк за миленици. Паркот се простира на површина од околу 420 м2,...

“Лајка“ во завршна фаза- се планира 24 часовна грижа за бездомните кучиња

Изградабта на „Лајка „ се најавува дека  е во завршна фаза, иако претрпе многу пролонгирања што се препишува на кризата предизвикана од коронавирусот.. Завршено е...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }