Последни вести

“Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран”, на средба во Битола

Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран", кој е финансиран од Европската Унија, има за цел да придонесе кон обезбедување рамноправен пристап на децата...

Започнува проектот “Секое дете со својата автентичност”

Општинската организација на Црвениот крст во Гевгелија започнува со имплементација на проетот: „Секое дете со својата автентичност“. За таа цел, во просториите на ОО...

ЗНМ ги додели годишните награди

Здружението на новинарите на Македонија ги додели годишните награди на ЗНМ. На настанот беа доделени трите главни награди -  „Крсте Петков Мисирков" за животно...

ИЗЛОЖБА: Мирослав Масин утре во КИЦ Битола

ЈОУ Културен и информативен центар - Битола и Меѓународната ликовна колонија „ДеНиро“ покануваат на Изложба на дела од ликовниот уметник Мирослав Масин, дел од...

МОДНА РЕВИЈА: “Јас, Бети” – “Сонот се остварува”

Во четврток, 30 Март 2023 година, во КИЦ (Културно информативен центар) од 19.30 часот, ќе се одржи модната ревија од уникатни изработки на девојката...

Работна средба во ССКМ за можностите на македонската берза

Утре, 28 март 2023 година (вторник) Сојузот на Стопански комори на Македонија, предводени од Претседателот г-дин Трајан Ангелоски заедно со членките на Сојузот ќе...