сабота 30 септември, 2023

МAKEДОНИЈА Е НАША БАЗА, А КИНА МЕСТОТО КАДЕ СОЗРЕВАМЕ КАКО УМЕТНИЦИ

ЛИКОВНИТЕ УМЕТНИЦИ АЛЕКСАНДРА АЦЕСКА И ДАНИЕЛ КОЦЕВ ПАЗАМАТ ИЗЛОЖУВААТ ВО КИНЕСКИОТ ГРАД ФОШАН Филип Димкоски Македонските академски ликовни уметници Александра Ацеска и Даниел Коцев Пазамат, живеат...

“Мазал Тов“/ „Среќно“- е насловот на уникатнта изложба за Еврејските свадби во Македонија меѓу...

Во Мемориајлниот центар на  Холкаустот на Евреите од Македонија, деновиве беше отворена  изложбата „Мазал Тов“ - Еврејските свадби во Македонија меѓу двете светски војни...

“Денови на филигранство и накит“ во Скопје

 Од 4 до 7 мај, во организација на Скопје Сити Мол и во соработка со Занаетчиска комора Скопје ќе бидат отворени „Денови на филигранство...

„Амбасадор на мирот“, Хајруш Фазлиу во Чифте амам

Самостојна изложба „Слика во Фокус“ 9 мај, 2023, 19 часот   Хајруш Фазлиу, со децении останува неприкосновен на уметничката сцена во Косово, но и пошироко на албанската...

„Лавиринт на уметноста 2“ во Даут пашин амамp

Во објектот Даут пашин амам на Националната галерија е во тек второто издание на музејската едукативна работилница „ЛАВИРИНТ НА УМЕТНОСТА 2“. Наменета е за...

Почнуваат „Денови на филигранство и накит“

Од 4 до 7 мај, во организација на Скопје Сити Мол и во соработка со Занаетчиска комора Скопје ќе бидат отворени „Денови на филигранство...

Изложба на Марија Чепишева во МКЦ

На 28 април 2023 година, во 20 часот, во Галеријата на МКЦ свечено ќе биде отворена изложба на скопјанката Марија Чепишева. Изложбата е насловена "Три...

Кунстхале- претесен да ги собере сите посетители на солидарната колекција на МСУ

Виена, 21 април 2023 година    Преку 1000 љубопитни посетители беа на големото отворање на изложбата „Ниедно чувство не е конечно. Колекција на солидарноста, МСУ Скопје"/„No...

Во Кунстхале Виена од вечерва дела од колекцијата на МСУ- Скопје

Пред повеќе десетици претставници на австриските медиуми, денеска се одржа конференција за печат во Кунстхале Виена, по повод вечерашното отворање на изложбата „Ниедно чувство...

Утре- бесплатен влез во музеите и локалитетите

По повод 18 април, Светскиот ден на спомениците и археолошките локалитети, утре, сите музеи и локалитети во земјава ќе бидат отворени со бесплатен влез...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }