недела 19 мај, 2024

“Агушеви” настапија во Тирана

 17.05.2024 Пред повеќе години, познатата американска авангардна артистка Лори Андерсон, ќе каже: "Да зборуваш за музика, тоа е како да играш објаснувајќи архитектура". Нема соодветни зборови да...

Концертот на ,,30 прсти” во КИЦ Битола

  17 мај 2024 Пред почетокот на викендот Ви помагаме да го направите Вашиот културен избор за викендот. Со особено задоволство оваа Сабота на 18.05 го...

Годишен концерт на Музичка Академија на Универзитет „Гоце Делчев“- Штип

На 18. мај, ќе се одржи годишен концерт на студентите од Џез одделот на Музичка Академија на Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип. Концертот е со...

Концерт на Курт Елинг и Национален џез оркестар во МНТ

Националниот џез оркестар го најавува концертот кој сите со нетрпение го очекувавме - Курт Елинг и Национален џез оркестар. Светската мега-ѕвезда на вокалната џез музика,...

Прекрасна вечер на православна духовна музика со хорот „Менада“

Во духот на предвечерието на најголемиот христијански празник Воскресение Христово –Велигден, НУ „Охридско лето“ на 30 април 2024 година организира концерт на православна...

Концертот “Корените македонски да не се заборават” на Лени Партикова објавен на Јутјуб

Тетово, 18.04.2024 Силен наслов, силна порака и силен а воедно и емотивен концерт, поточно два концерти насловени “Корените македонски да не се заборават” на 30...

Националниот џез оркестар: Џез лектира гостува во Велес

По концертот во Скопје, Националниот џез оркестар со програмата под наслов "Џез лектира" гостува во Велес. Концертот ќе се одржи на 23 април, 2024 година,...

Денови на Смилевскиот конгрес

Новата национална установа Манифестација „Денови на Смилевскиот конгрес“ преку неофицијална програма започна со славење на историјата и културата. Музичките настани кои се организираат во...

„Градот ме тера да пеам“ музичка програма во Битола

Денес сабота, 13 април, 2024 година, во Битола ќе се реализира целодневен музички настан „Градот ме тера да пеам“ во рамки на програмата...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }