недела 4 декември, 2022

Конзерваторска приказна за сликата „Турска бања “, сопственост на Националната галерија

Со стручно-научна поддршка на Институтот за историја на уметноста на Филозофскиот факултет на Универзитетот во Белград, во рамките на дводневната научна конференција во изминатиот...

Мироносно цвеќе на пријателството- изложена Цветна патека на мирот долга 101 метaр!

Денеска почна Изложбата- Мироносно цвеќе на пријателството, на која беше изложена "Цветна патека на мирот" долга 101 метар на уметникот Живко Поповски Цветин, а...

“Цветна патека на мирот” и други цветни цртежи, утре на улица Македонија

Македонското здружение за култура, обичаи и традиции "Гороцвет" од Скопје, на 29 Ноември 2022 година, во периодот од 12 до 14 часот ќе изведе...

На 1 декември во КИЦ во Скопје: „Точки на интерес“, изложба на фотографии на...

На 1 декември 2022 година во Културно-информативниот центар во Скопје., ќе се одржи „Точки на интерес“, изложба на фотографии на легендарниот Живко Јаневски....

Стојанче Величковски подготвува изложба во Виница

Во Домот на културата "Тошо Арсов" во Виница на 30 ноември 2022 година . во 12.30 (среда) ќе се одржи изложба со фотографии...

Изложбата „Отпорност – Приказни за жени кои инспирираат промени” доаѓа во Скопје во „Мала...

По повод Меѓународниот ден за елиминација на насилството врз жените фондацијата World Press Photo и Кралството Холандија претставуваат избор на приказни, наградени на конкурсите...

На 26 ноември, самостојната изложба на Мирослав Масин во галеријата “Ел Греко”

Најновиот проект на Галеријата "Ел Греко", тоа е самостојната изложба на Мирослав Масин која ќе се отвори на 26 ноември во 13.00 часот. Мирослав...

Утре во МОБ- изложба „НА ЧИЈА СТРАНА СИ?: За неврзаната деколонијална констелација“

Утре (24 ноември), со почеток од 20 часот во Македонската опера и балет ќе се отвори меѓународната групна изложба „НА ЧИЈА СТРАНА СИ?: За...

Словенија – “Дали можеме да ги научиме растечките мрежи да создаваат невронски гас...

Во четврток, 24.11.2022 во 18:00 часот во Галеријата на Институтот за хемија о Љубљана,  ќе биде отворена ликовната изложба на Игор Кузмановски со наслов...

Промовирана апликацијата која ќе ве запознае со Императорот Теодосиј и гладијаторите, доколку го посетите...

Да го посетите локалитетот Стоби, да прошетате низ историјата, да се сретнете со гладијатори, да седнете во прво место на театар, од каде ќе...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }