вторник 18 јуни, 2024

“Ги исполнуваме препораките на УНЕСКО за трајна заштита на Охридскиот Регион!”

Министерката за култура и претседателка на Националната комисија за УНЕСКО, Бисера Костадиновска- Стојчевска денеска во Охрид оствари работна средба со претставниците на реактивната мониторинг...

Крушево е „Град на културата“ за 2023 година

Општина Крушево ќе биде организатор на манифестацијата „Град на културата“ во 2023 година, одлучи комисијата по распишаниот конкурс на Министерството за култура. На конкурсот...

Гевгелија со најголем број странски туристи и ноќевања

Во Гевгелија, минатата година, 2022, биле остварени 47.637 ноќевања, главно, странски туристи, поради што е еден од најпосетуваните градови во Македонија, со најмногу туристички...

На Саем за туризам во Белград, презентирани туристичките потенцијали на Општина Гевгелија

Оваа година, Општина Гевгелија повторно учествуваше на 44. Меѓународен саем за туризам во Белград, Република Србија, кој се одржа од 23 до 26 февруари....

Мобилната апликација Immersium достапна во археолошкиот локалитет Стоби

Голем број посетители на 22 ноември имаа можност да почуствуваат како е да чекориш по стапките на римскиот император Теодосиј за време на...

Утре, вториот Skopje air fair

Здружението за подобро воздухопловство АВИКОН од Скопје (www.avicon.mk) ќе го одржи вториот по ред SKOPJE AIR FAIR кој ќе се одржи утре, во недела,...

ОД МОЈ АГОЛ: Музејот “Алачки”!

Поканата да се посети Малешевијата, особено кога доаѓа од драги луѓе и соработници, изгледа нешто сосема примамливо во смисла на тоа да се види...

ОСОГОВО И МАЛЕШЕВО: Промоција на интегрираните туристички понуди за развој на активен, алтернативен, рурален...

Деновиве од Пехчево до с. Владимирово се одржаа настани за промоција на интегрираните туристички понуди за развој на активен, алтернативен, рурален и одржлив туризам...

Преспанското езеро – Питома природа која ви го одзема здивот

Преспанско Езеро - Езеро во три држави со исклучителна флора и фауна Пишува - М-р Татјана Гогоска Преспанското езеро лежи на јужната страна на Македонија. Сместено...

Швајцарија – Земја со изобилие од вода, спокој и сведоштва на постоењето

Репортажите од дестинациите кои сум ги посетила, секогаш ми биле новинарски предизвик, најверојатно затоа што се спој на новинарството и креативноста а токму во...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }