петок 1 декември, 2023

Чeствување на македонскиот јазик во Романија

На 7 декември, во Музејот на романската литература во Букурешт, Романија, ќе  биде одбележан Денот на македонскиот јазик. На иницијатива на Амбасадата на Р.С. Македонија...

Доделена Цветинова награда за мир за ценетиот професор Насер Мифтари

Скопје, 24 Ноември 2023 година Во средното скопско училиште "Зеф Љуш Марку" денеска му беше врачена Цветинова награда за мир на угледниот професор Насер...

ГЛАМ АКТИВНОСТИ – Нови Вики клубови, настани и обуки

Во изминатиов период,  ГЛАМ Македонија имаше повеќе активности во рамки на остварување на Програмата за 2023 година. На 26 октомври беше отворен нов Вики Клуб...

Конкурс за поддршка на стручно усовршување на дефицитарни кадри во областа на културата за...

Министерството за култура, денеска го објави Конкурсот за поддршка на стручно усовршување на дефицитарни кадри во областа на културата(дефицитарни кадри во уметностите и во...

ОУ „Ристо Крле“ од Кадино го одбележа патрониот празник

Општинското основно училиште „Ристо Крле“ го одбележува патрониот празник .Во чест на патронот,врвен класик на македонската драма -РИСТО КРЛЕ, се организираа денови на училиштето...

Да ја покажеме хуманоста и да подариме

„Детски книги за широки насмевки“ е мотото на традиционалниот хуманитарен настан         по повод месецот на книгата на ОУЈДГ „Димче Мирчев“ од Велес...

Заедно сме подобри

Во Европската куќа во Велес, Меѓуопштинското здружение на лицата со телесен инвалидитет на општините Велес,Градско и Чашка-Мобилност Велес на 15.11.2023 година се одржа завршен...

Гевгелија: Бесплатен оброк за учениците од социјално ранливи категории

Учениците од социјално-ранливите категории во основните училишта на подрачјето на општина Гевгелија од денеска ќе користат бесплатен оброк. По иницијатива на градоначалникот на ...

ЕКО АКЦИЈА ВО ООУ “Александар Македонски “ во скопската општина Аеродром

На ден 13.10.2023 год во ООУ „Александар Македонски" се реализираше ЕКО акција за уредување на ЕКО катче. Акцијата е донација од Еко Логистик Сервис која...

БИОДИВЕРЗИТЕТОТ И АВТОХТОНИТЕ СЕМИЊА-ВАЖЕН ЕЛЕМЕНТ ВО ЕДУКАЦИЈАТА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

На 9 и 10 октомври во Крушево, се одржа семинар насловен БИОДИВЕРЗИТЕТОТ И АВТОХТОНИТЕ СЕМИЊА-ВАЖЕН ЕЛЕМЕНТ ВО ЕДУКАЦИЈАТА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА во...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }