сабота 15 јуни, 2024

Место за растење: општини посветени на децата“- денес во Велес

 29 мај 2024 година Во рамки на проектот „Место за растење: општини посветени на децата“, во Europe house Veles, се одржа локална конференција на тема...

ГЛАМ АКТИВНОСТИ – Нови Вики клубови, настани и обуки

Во изминатиов период,  ГЛАМ Македонија имаше повеќе активности во рамки на остварување на Програмата за 2023 година. На 26 октомври беше отворен нов Вики Клуб...

Гевгелија: Бесплатен оброк за учениците од социјално ранливи категории

Учениците од социјално-ранливите категории во основните училишта на подрачјето на општина Гевгелија од денеска ќе користат бесплатен оброк. По иницијатива на градоначалникот на ...

Видео приказ на проектот- Мониторирање на предизборното ветување – “Модернизирани училишта со лифтови...

Здружението ЗЕОООП изминатгиве три месеци го реализираше проектот и ги презентираше во месец мај резултатите од мониторирањето на реализацијата на предизборното ветување на Градоначалникот...

Презентирани резултатите од мониторирање на предизборното ветување – “Модернизирани училишта со лифтови за пристап...

Во просториите на ОУ Александар Македонски во Општина Аеродром, на 11 мај 2023 година, здружението ЗЕОООП ги презентираше резултатите од мониторирањето на реализацијата на...

ЗЕОООП и О.У. Александар Македонски- Активности за целосна инклузија на учениците со посебни потреби...

Кординаторите на проектот  “За подобрена инклузија” Александар Петровски, Арсенија Дејаноска Сарагинова, како и претседателот на здружението ЗЕОООП Александра Петровска остварија средба со директорката на ОУ˶ Александар...

ЗЕОООП присутни на образовен форум за модернизирани училишта

“ДО ЗГОЛЕМЕНА ИНКЛУЗИЈА“ -Здружението ЗЕООП со својот проект – До зголемена инклузија, на форумот на заедницата во општина Аеродром Општина Аеродром ја организираше втората форумска...

Проект за мониторирање на степен на спроведување на изборни ветувања – “До зголемена инклузија”

Mодернизирани училишта со лифтови за пристап на лица со попреченост за секое училиште и зголемување на можностите за нивно активно вклучување во општеството- е...

ЗЕОООП – “До зголемена инклузија”- Проект за мониторирање на степен на спроведување на изборни...

Во рамки на Повикот за мониторирање на степенот на спроведување на изборните ветувања на политичките партии, Здружение за значење на еколошкото образование за осовременување на образовниот процес ЗЕОООП Скопје е...

Сите картотеки кои постојат во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, се дигитализирани...

Сите картотеки кои постојат во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“,  се дигитализирани и сочувани за наредните генерации. „Срцето на македонскиот идентитет – дијалектите, во...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }