вторник 19 септември, 2023

Видео приказ на проектот- Мониторирање на предизборното ветување – “Модернизирани училишта со лифтови...

Здружението ЗЕОООП изминатгиве три месеци го реализираше проектот и ги презентираше во месец мај резултатите од мониторирањето на реализацијата на предизборното ветување на Градоначалникот...

Презентирани резултатите од мониторирање на предизборното ветување – “Модернизирани училишта со лифтови за пристап...

Во просториите на ОУ Александар Македонски во Општина Аеродром, на 11 мај 2023 година, здружението ЗЕОООП ги презентираше резултатите од мониторирањето на реализацијата на...

Во КИЦ- Битола се одржа „Креативна млада Битола”

Младите битолчани ја покажаа моќта на креативноста! Првото издание на манифестацијата „Креативна млада Битола“ на која учествуваа голем број на ученици и наставници од...

ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА, ПАТОКАЗ ЗА РАЗВОЈ НА ИНКЛУЗИВНОСТА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО

Општество во кое ќе ја надминеме стигмата и дискриминацијата, создавање подобри услови за лицата со попреченост, подигнување на инклузивноста и создавање на училишта, кои...

ЗАДОЛЖИТЕЛНО: “Секое дете со својата автентичност”

26 април, 2023 година Во организација на ОО Црвен крст- Гевгелија, вчера, во Народниот театар- Гевгелија со јавна трибина беше означен  почетокот и презентиран проектот:...

ООМУ “Васо Карајанов” со високи награди на фестивалот “Полихимниа”

26 април 2023 година   И годинава, ООМУ „Васо Карајанов“- Гевгелија со два ученика беше дел од Меѓународниот фестивал „Полихимниа 2023“ во Скопје, постигнувајќи високи резултати....

На 27 април: „Млада креативна Битола“

За прв пат во Битола, овој четврток на 27.04.23, со почеток во 11.00 часот на платото на Офицерски дом - КИЦ Битола, ќе се...

На Државното првенство за средни училишта во футсал, победни екипата на СОУ “Јосиф Јосифовски”- Гевгелија

Во спортската сала „26 Април“ во Гевгелија, за првпат се одржа Државното првенство за средни училишта во футсал. Домаќин на Државното првенство за средни училишта...

“Млади библиотекари”, најдобри учениците од “Климент Охридски”- Миравци и “Ристо Шуклев”- Негорци

 Во организација на ЈОУ Библиотека „Гоце Делчев“- Гевгелија, беше одржан Општинскиот натпревар „Млади библиотекари 2023 година“. На натпреварот, учество земаа 8 ученици од осмо...

Одржана едукативна Работилница за лимени дувачки инструменти

Април, 2023 година  Во Народниот театар- Гевгелија, за учениците од основните училишта беше организирана едукативна и инерактивна работилница „Фамилија Металковци“ за запознавање со музичките и...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }