среда 8 февруари, 2023

Во петок, “Севилскиот бербер” во Опера и балет

В петок (10.2.2023) со почеток во 20 часот, во салонот на Националната опера и балет ќе се одржи популарната opera buffa, „Севилскиот бербер“ од...

“Гајрет” во четврток во Филхармонија

Овој четврток, оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи концертот насловен „Гајрет" на кој како солисти ќе настапат македонската перкусионистка Мојца Седеу и гостите...

Благој Нацоски на 4. февруари со концерт во Скопје

На 4 февруари 2023, со почеток во 20.00 часот во Националната опера и балет ќе се одржи концерт на нашиот тенор Благој Нацоски насловен...

„НОНЕТ+” ќе настапи во Офицерскипт дом во Битола

Културен и информативен центар - Битола во соработка со Музичка младина на Македонија со поддршка на Општина Битола организираат Концерт на камерниот оркестар „НОНЕТ+"...

Фотогалерија од концертот „Лезет” со виолинистот Александар Иванов

Синоќа, 26 јануари 2022 година, во салата на Филхармонија настапи младиот македонски виолинист Александар Иванов, на концертот насловен "Леџер". Тој отсвири заедно со оркестарот,...

“Палјачи”, утревечер во Опера и балет

ПАЛЈАЧИ – Руџеро Леонкавало 27.1.2023 – 20 часот Драматичната опера „ПАЛЈАЧИ“ од италијанскиот композитор Руџеро Леонкавало, ќе се изведе на сцената на Националната опера и...

НА 26 ЈАНУАРИ: Во Филхармонија, концерт „Лезет” со виолинистот Александар Иванов

Овој четврток, со почеток во 20 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи концертот насловен „Лезет" на кој како солист ќе настапи младиот...

Конкурс за оперски пејачи Балканикопера 2023 – Оперски Театар Сполето

Оперскиот театар на Сполето „А. Бели“, во соработка со Универзитетот за уметност во Тирана, го претставува BALKANIKOPERA 2023, конкурс за албански и балкански оперски...

На 12 и 13 јануари, традиционалниот Гала оперски концерт по повод Василица, и кршење...

На 12 и 13 јануари 2023 (четврток и петок) со почеток во 20.00 часот ќе се одржи Традиционалниот Гала оперски концерт по повод празникот...

СПЕКТАКЛ ВО НАЈАВА: Гала оперски концерт “Василица 2023”

Концертот што секоја година се одржува по повод празникот „Василица“ во Националната опера и балет, ќе биде на 12 и 13 јануари 2023 (четврток...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }