среда 17 април, 2024

„Молитви на моето тело“ на фестивалот „Танц Фест Скопје“ 2024

На 23 април 2024 година со почеток во 20.00 часот, ќе се изведе балетскиот триптих „Молитви на моето тело“ инспириран од циклусот поезија...

Современиот балет „Сага“ (идентитети) на Танц Фест Скопје

На сцената на Националната опера и балет на 16 април 2024 година со почеток во 20.00 часот ќе се изведе современиот балет „Сага“ (идентитети),...

Концерт: „47. Денови на македонска музика“

На 12 април 2024 година со почеток во 20.00 часот во Националната опера и балет, ќе се одржи ексклузивен концерт со оркестарот...

“Госпоѓиците од Авињон“ ќе го отвори Танц Фест Скопје 2024

  11.4.2024- 20.00 часот Балетската претстава „Госпоѓиците од Авињон“ ќе го отвори jубилејното 20. издание на интернационалниот фестивал Танц Фест Скопје 2024. Атрактивната балетската претстава „Госпоѓиците од...

„Лебедово езеро“ од Чајковски на 5 април

  На 5 април 2024 година со почеток во 20.00 часот на сцената на Националната опера и балет ќе се изведе балетскиот спектакл „Лебедово езеро“...

Ремек-делото од Џакомо Пучини, операта „Боеми“ на 16 март

На 16 март со почеток во 20.00 часот на сцената на Националната опера и балет ќе се изведе ремек-делото „Боеми“ од Џакомо Пучини. Приказната за...

НА 7 И 8 МАРТ: Двојна изведба на „Заспаната убавица“ 

Двојна изведба на безвременската, волшебна балетска бајка „Заспаната убавица“ преточена во прекрасната музика на Петар Илич Чајковски на 7 и 8 март со почеток...

 „Севилскиот бербер“ на 2 март 2024

Втори Март 2024 година  НОБ, 20 часот   Приказната за победата на младоста и љубовта.  Операта „Севилскиот бербер“ на Џоакино Росино изобилува со извонредни и возбудливи вокални и...

„Севилскиот бербер“ на 2 март

На 2 март 2024 година со почеток во 20 часот во Националната опера и балет ќе се изведе популарната комична опера во два чина...

Концерт во сеќавање на Борис Трајковски

На 26 февруари со почеток во 20.30 часот во Националната опера и балет ќе се одржи Комеморативен концерт по повод 20-годишнината од загинувањето на...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }