Почетна ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА Промоција на Толковниот речник на македонски јазик во Институт за македонски јазик...

Промоција на Толковниот речник на македонски јазик во Институт за македонски јазик „Крсте Мисирков“

243

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска организира чествување по повод 5 Мај – Денот на македонскиот јазик и 100 години од раѓањето на Блаже Конески. На Ќчествувањето ќе  биде промовирано електронското издание на Толковниот речник на македонскиот јазик кое е дело на 21 автор.

Електронското издание на Толковниот речник ќе може бесплатно да го користат сите граѓани и сите проучувачи и почитувачи на македонскиот јазик. Ова е подарок од Владата на Република Македонија, од Министерството за образование и наука, од авторите и од Институтот за македонски јазик до граѓаните.

metropolis-big