вторник 21 септември, 2021

Licentia poetica – Марина Мијаковска -Само вистинските љубовници кога взаемно се слободни ...

Ви претставуваме поезија од необјавената книга на Марина Мијаковска насловена  „Соголен јазик“.   СОГОЛЕН ЈАЗИК Веќе нема да пишувам! Зборовите ги изгубија сите сетила! Гласовите ги проголтавме на гладно! Нека...

Licentia poetica со Николина Сушниќ- Мојот прав ќе пишува за нашата љубов

Николина Сушниќ, родена е во Загреб, 1998 година. Работи како медицинска сестра. Пишува од својата тринаесетта година.  Автор е на самостојната поетска книга „Ослободена...

Licentia poetica со Михајло Свидерски – На Божидар…..Едно езеро се полни на ќошот до...

Михајло Свидерски е автор е на три збирки поезија. Учествувал на повеќе поетски фестивали и читања, застапен е во домашни и странски книжевни списанија,...

Licentia poetica со Никола Раусављевиќ -Пак ја сонував Марија а сништата се исткаени од...

Никола Раусављевиќ е роден на 8 јуни 1991 година во Карловац, Хрватска. За време на „Олуја“ пристигнува во Шабац, каде завршил основно и средно...

Licentia poetica со Сузана Рудиќ -Вдишувајќи воздрух знам дека постојам

Уредник Филип Димкоски Сузана Рудиќ е родена на 16.10.1996 година  во Рума, Р. Србија. Завршила средна школа за дизајн во училиштето „Богдан Шапут“ во 2015...

Licentia poeticа со Биљана Т. Димко- Ако повторно се родиш ти, те молам, биди...

Биљана Т. Димко (1990, Битола) е поет, раскажувач, новинар. Дипломирала македонски јазик и книжевност.  За себе има обичај да рече дека е постојано поделена...

LICENTIA POETICA СО СЛАВИЦА ЦВЕТКОВА-Ме повикаа да стихувам белите води на Масалница ...

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Славица (Мијалко) Цветкова е пензиониран просветен работник, публицист, поет, прозаист и драмски писател за деца и возрасни. Родена е во...

LICENTIA POEICA со Аника Илијевска-Ѓорѓиева-..Сонцето врз тебе по мирисот не познава и под рака...

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Аника Илијевска Ѓорѓиева е родена е на 3.3. 1972 година. Живее во Оризари, Кочани, а работи во администрацијата на Општина...

LICENTIA POETICA СО КИРО ГЕРАСИМОВ-…„Паднаа листовите, не роди ни полето, изгоре тревата под...

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Киро Герасимов е новинар, поет, публицист и преведувач, роден е 1951 година во Кочани, Р. Македонија. Заврашил Филолошки факултет во...

Licentia poetica со Гордана Јовиќ Стојковска- И чекам да проструиш како блесок на прекршениот...

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Гордана Јовиќ-Стојковска е родена во Грделица, Србија, 1961 година. Досега има објавено три поетски книги: „Noctambulismus“ (Северно талкање), „Помеѓу“ и поемата „Мостување“. Автор...

Следете не

1,638FansLike
138FollowersСледи не
2SubscribersSubscribe

Последни вести

.td-container, .tdc-row { width: 1095px }