Почетна КУЛТУРА Литература Промовирана книгата “Пресек“ од Маја Трајковиќ

Промовирана книгата “Пресек“ од Маја Трајковиќ

126

Вчера (26.10.2023 година) беше одржана втората промоција на книгата,,Пресек” од авторката Маја Трајковиќ во Порта- Македонија”.

Книгата е автобиографија, поврзана со нејзиното искуство со канцерот на дојка. Промотори на книгата беа, професорkaта доктор Снежана Петрова Џамбазова и професорката по македонски јазик и книжевност Душанка Трпевска.

Книгата претставува подигање на свеста во месец октомври а на промоцијата авторката изјави дека  нејзиниот наслов дава насока на суштината и таа пресекува речиси се и одлучува да продолжи да живее, а не да преживува.

 

metropolis-big