Театар Комедија со продукција на документарец за актерката Анче Џамбазова

1948

Деновиве во Скопје, Театарот комедија ги завршува реализацијата на документарниот филм, посветен на големата македонска актерка Анче Џамбазова. Под режисерката палка на Миле Грозданоски а сценарио на Гоце Трајковски, документарниот филм ќе опфати повеќе области на животот и професијата на Анче Џамбазова, одлична актерка која си замина прерано. Инаку во јавноста Анче од најмала возраст беше позната како ќерка на единствениот Петре Прличко, потоа сопруга на композиторот Александар Џамазов и мајка на Тања и Игор Џамбазови.

 

Инаку филмот ќе биде прикажан на 9 септември н затварањето на на Културната манифестација на Општина Аеродром „Гола месечина“.

metropolis-big