сабота 25 мај, 2024

Дебата во Europe House Скопје: Науката и иновациите првпат обединети во европските политики

Скопје, 22 февруари: Колку се застапени жените во технолошките и во СТЕМ-науките, какво е нивното учество во европските проекти, колку соработуваат меѓу себе и...

Почнуваат Отворените денови на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“

Денеска беше одржано свеченото отворање на манифестацијата Отворени денови на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, а се одржи во амфитеатарот на Институтот. Отворените денови...

СЕ ЗАЈАКНУВА ВЕРБАТА НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ КОН АГРОЕКОЛОШКАТА ЗАШТИТА

Биљана Консулоска Гвероска, научен советник и редовен професор во Начниот институт за тутун во Прилеп, при УКЛО   Нејзината научноистражувачка работа, која започнала пред 30 години...

Се одржа прес конференција за значењето на зелената транзиција

Центарот за извонредност во стручно образование и обука за зелени иновации на Машинскиот факултет – Скопје,  одржа прес-конференција на која стана збор за значењето на...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }