Почетна КУЛТУРА Театар Театарската група „Мирка Гинова“ од Демир Капија со „Ноќите во бел сатен“...

Театарската група „Мирка Гинова“ од Демир Капија со „Ноќите во бел сатен“ ќе гостува во Гевгелија

117

На 17 декември, 2022 година, со почеток во 19 часот, во Народниот театар- Гевгелија, во организација на ЈОУ Дом на културата „Македонија“- Гевгелија,  ќе гостува театарската група при ЈОУ Дом на култура „Мирка Гинова“ од Демир Капија со театарската комедија „Ноќите во бел сатен“. Билетите за претставата чинат 100 денари, а од денес билетите ќе бидат пуштени во продажба, во просториите на Народниот театар.Претставата е во режија на Томе Арсовски, а улогите ги толкуваат: Дарко Сакалиев, Крсте Мелов, Томе Атанасов, Анита Младеновиќ и Димче Бањански.  Инаку, „Ноќите во бел сатен“, драмски текст на Братислав Димитров, е пиеса за осаменоста и паничната потреба од љубов.

metropolis-big