Почетна ЗАБАВА И МУЗИКА Верувале или не Верувале или не – Последниот здив на Томас Едисон се чува во...

Верувале или не – Последниот здив на Томас Едисон се чува во епрувета

1022

Во музејот „Хенри Форд“  во Мичиген, во мала стаклена епрувета се чува воздухот, за кој се тврди дека е последниот здив на Едисон. Имено, кога Едисон умрел во својата спална соба во Њу Џерси, пред него имало отворена епрувета во која наводно тој го издишал последниот здив, по што неговиот лекар ја запечатил епруветата.

metropolis-big