Почетна ЖИВОТ Глас на миленицитe “Лајка“ во завршна фаза- се планира 24 часовна грижа за бездомните кучиња

“Лајка“ во завршна фаза- се планира 24 часовна грижа за бездомните кучиња

Изградабта на „Лајка „ се најавува дека  е во завршна фаза, иако претрпе многу пролонгирања што се препишува на кризата предизвикана од коронавирусот..

Завршено е целото внатрешно опремување, деновиве треба да имаме надворешно опремување, на целиот тој локалитет  следната недела конечно ќе биде ставен на услуга на граѓаните.

Претпријатието „Лајка се формираше на 28 февруари лани. Кога ќе почне да фунцкционира ќе треба да се грижи за кучињата скитници, а планирано е воведување и на 24 часовна шинтерска служба.

-Според програмата која ја имаат би требало за неполна година стратешки да се реши проблемот со кучињата на скопските улици кој е долги години хроничен и актуелен.

metropolis-big