Почетна КУЛТУРА Опера и балет „Кармина Бурана„ вечерва на сцената на МОБ

„Кармина Бурана„ вечерва на сцената на МОБ

719

Вечерва на сцената на Македонската опера и балет ќе биде изведена „Кармина Бурана“ од  германскиот композитор Карл Орф.

Оваа популарна опера е често поставувана на сцената поради вниманието што го привлекува од страна на публиката а е и предизвик за режисерите, диригентите и кореографите а вечерва во комплетен состав хорот, оркестарот и балетскиот ансамбл на МОБ.

Вечерва на ќе настапат како солисти на операта : КатеринаСтојановска – сопран, Дејан Стоев – контратенор, Горан Начевски – баритон, a

Солисти на балетот: Марија Кичевска Шокаровска, Ивана Коцевска, Саша Евтимова,  Давиде Буфоне (Италија), Мирослав Митрашиновиќ.

Сето тоа под диригентската палка на  Бисера Чадловска.

 

metropolis-big