Најава за нова верзија “Кралот лав“ со првиот официјален трајлер

852

Новата преработка на цртаниот филм „Кралот лав”,  овојпат  во облик на игран филм, го претстави компанијата „Дизни“  со првиот официјален трејлер.

Несомнено ова е филм што го чекаат и возрасни и деца  а новата верзија на хитот на „Дизни“ (1994) својата премиера ќе ја има премиерата на 19 јули годинава. Филмот ќе биде прикажуван најнапред во САД, а потоа и во кината низ светот.

Гласовите на ликовите ги позајмуваат Доналд Гловер (како Симба), Чиветел Еџиофор, Бијонсе, Сет Роген, Џејмс Ерл Џонс и други.

Сценариото е на Џеф Нејтансон, а режисер и главен продуцент е Џон Фавр.

metropolis-big