сабота 20 април, 2024
Почетна ЗАБАВА И МУЗИКА Кујна Традиционален велигденски ручек

Традиционален велигденски ручек

1471
 
Наш предлог

Јагнешко со зеленчук 

Потребни состојки: 1,5 кг јагнешки бут, 1,5 кг разен зеленчук по желба , 100 мл млеко, јајца, 100 мл масло, 50 г путер, 50 мл бело вино, сол, црн бибер, лук.

Подготвување:

Jагнешкото месо посолете го, ставете му црн бибер и наполнете го со лук. Прелијте го со маслото и со белото вино и печете го два часа на 180 степени, а потоа извадете го од плехот.

Подгответе го зеленчукот,ситно исецкани компири,ориз,грашак,морков,брокула , посолете ги и наредете ги во плехот во кој се печело јагнешкото. Прелијте ги со павлаката изматена со јајцата, млекото и истопениот путер. Печенето јагнешко ставете го врз зеленчукот е и вратете го во рерната  уште малку.После ручекот не ја заборавајте велигденската слатка погача!

Велигденска погача
Пријатен Велигденски ручек !

 

куларт.мкСодржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }