Почетна КУЛТУРА Театар „Патувачки театар Шопаловиќ” наскоро во НУ НТ Битола

„Патувачки театар Шопаловиќ” наскоро во НУ НТ Битола

144

Утре Четврток 23.12.2021 година НУ Народен театар Битола преку прес конференција ќе ја најави премиерата „Патувачки театар Шопаловиќ”.
Режија и адаптација: Љупчо Ѓоргиевски
костимографија: Андреј Ѓоргиевски
композитор: Марјан Неќак

Лица:
Василије Шопаловиќ- Петар Мирчевски
Јелисавета Протиќ- Елена Моше
Софија Суботиќ- Маја Андоновски Илиевски
Филип Трнавац- Никола Стефанов
Гина- Соња Ошавкова
Благоје Живко Борисовски
Симка Катерина Аневска Дранговска
Дробац- Александар Димитровски
Милун- Никола Пројчевски
Мајнцен- Хари Михајловски
инспициент: Мирослав Лазаревски
суфлер: Гордана Михајловска

metropolis-big