Награда “Мито Хаџивасилев Јасмин” за Александар Трајковски и Лаура Папранику-Бејтула

28

Врз основа на членовите 1, 2, 7, 12, 16, 17 и 18 од Законот за државните награди, Законот за изменување и дополнување на Законот за државните награди („Службен весник на РМ“ бр. 52/06, 54/07, 74/12, 99/18 и „Службен весник на РСМ“ бр. 98/19) и Правилникот за работа, Одборот за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“, на седницата одржана на 24.11.2022 година, донесе

О Д Л У К А

за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за 2022 година за остварувања во областа на публицистиката и новинарството од интерес на Република Северна Македонија
1. За остварување во областа на публицистиката, државната награда ја доби:

– Александар Трајковски, публицист.

За остварување во областа на новинарството, државната награда ја доби:
– Лаура Папранику-Бејтула, новинар.
Наградата им биде врачена на добитниците на 21 декември 2022 година (среда) во 12 часот, во свечената сала на Собранието на Република Северна Македонија.

Претседател на Одборот,
Катерина Блажевска

куларт.мкСодржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.