Почетна Литература Licentia poetica “Поетска вечер” на изложбата “Простор и тишина”

“Поетска вечер” на изложбата “Простор и тишина”

27

Поетска вечер на тема “Простор и тишина” ќе се одржи вечер, на 5 јули 2024 (петок) во 20 часот Галерија КО- РА- голем салон во Ј.У Дом на култура “Кочо Рацин”- Скопје улица Димитрие Чуповски 20 а, спроти Гимназија Јосип Броз Тито во Центар.

Оваа поетска вечер е во рамките на изложбата на м-р Билјана Билбилоска со истоимениот наслов.

Учесници: Ленче Милошевска, м-р Верица Костовска, Маја Николовска, Алмира Папиќ, Александар Таневски, Мирослав Трајковски, Виолета Наумовска, Валентина Ѓоргиевска Парго, Милка Кнежевиќ (од Хрватска)…

Дизајн на поканата и плакатот е на м-р Билјана Билбилоска.

Организаторот ја поканува публиката да ужива во овој уметнички поетски перформанс.

metropolis-big