Почетна УМЕТНОСТ Изложби “Мозаици” на академик Газанфер Бајрам во Битола

“Мозаици” на академик Газанфер Бајрам во Битола

26

Сабота 02.12.2023
19:00 часот
КИЦ – Офицерски, кристална сала

Свеченото отворање на изложбата “Мозаици” по повод 50 години творештво на академик Газанфер Бајрам, проект од национален интерес, во организација на ЈОУ Културен и информативен центар Битола, а поддржан од Министерство за култура на Р. Македонија и Општина Битола.

Изложбата ќе ја отворат академик Владо Камбовски и Градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски.

metropolis-big