Почетна ВРЕМЕПЛОВ 11. 09. 2001 – 20 години од терористичките напади на Њујорк

11. 09. 2001 – 20 години од терористичките напади на Њујорк

20

Во САД – Њујорк во терористички напади од воздух на Кулите Близначки загинале 3.000 луѓе. Одговорноста за нападите ја презела организацијата Ал Каеда на Осама бин Ладен.

 

metropolis-big