Почетна ВРЕМЕПЛОВ 17 мај 1994- Во Скопје е отворен првиот Меѓународен саем на книги...

17 мај 1994- Во Скопје е отворен првиот Меѓународен саем на книги и либрографика

177

Саемот на книгата  со свој почеток 1994 година, доживеа 55 издание и стана вистински центар на литературата во Македонија но и од други земји. Бројни издавачи, автори, токму на оваа манифестација, им ги доближуваа литературата воопшто на љубителите на пишаниот збор.

Заради светската пандемија овие две години Саемот не се одржува во соодветна форма и го чека своето продолжение од следната година.

metropolis-big