МКЦ со согласност за користење на просторни капацитети

30

ЈУ Младински културен центар е согласен Здружение за култура и уметност Таксират Скопје да ги користи просторните капацитети на ЈУ МКЦ за реализација на проектот Таксират и ПИН Конференција, кој е планирано да се одржи во текот на 2023 година, под дополнително утврдени услови за соработка, кои ќе се договорат не подоцна од 15 дена по објавување на
резултатите од конкурсот.
Доколку Здружение за култура и уметност Таксират Скопје добие поддршка на Годишниот конкурс за финансирање на проекти од национаелн интерес по одделни области и активности од културата за 2023 година, ЈУ Младински културен центар, восогласност со своите временски, просторни и технички можности, е согласен да пристапи кон склучување договор во кој ќе бидат дефинирани сите права и обврски на двете инволвирани страни, како и
условите под кои ќе може да бидат користени просторните и техничките капацитети.

куларт.мкСодржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.