Почетна ЖИВОТ Музичарите од Ротердамската филхармонија ја изведоа „Ода на радоста“ од нивните домови

Музичарите од Ротердамската филхармонија ја изведоа „Ода на радоста“ од нивните домови

487

Музичарите од Ротердамскиот филхармониски оркестар, кои поради пандемијата на коронавирусот останаа во својот дом, успеаа да ја изведат виртуелно Бетовеновата деветта симфонија „Ода на радоста“, а видеото го објавија на нивниот Јутјуб канал.

Секој музичар одделно го снимил својот дел, а потоа деловите се одлично вклопени во едно прекрасно видео, кое почнува со познатите ноти на Симфонија бр.9 од Бетовен, првпат отсвирена пред околу 200 години.

 

metropolis-big