Куларт филм на неделата – The Thing (1982)

899

Возбудата, разните емоции меѓу кои најприсутен стравот, не стивнуваат и после скоро три децении откако е снимен филмот за Истражувачкиот тим на Антарктикот, кој се сретнуваат со “нешто“ облик кој  го менува изгледот на своите жртви.
Режија Џон Карпентер, сценаристи Бил Ланкастер и Џони В Кампебели , а играат Курт Расел, Вилфорд Бримелѕ, Кејт Давид и др.
Продукција 1982

metropolis-big