Патувачкото кино на МакеДокс на своето патување и од другата страна...

Со проекција на детски анимирани филмови од програмата на Док Лајпциг и два документарни филма во селото Бучимас, сместено непосредно до Поградец на брегот...

6. јули 1885-Луј Пастер успешно ја тестирал вакцината против беснило

Луј успешно ја тестира својата вакцина против беснило врз пациентот  Жозеф Мајстер, деветгодишо дете гризнато од бесно куче. Луј Пастер ( Louis Pasteur 27 декември 1822-28...

Куларт филм на неделата – The Thing (1982)

https://www.youtube.com/watch?v=Txjm94GnrPA Возбудата, разните емоции меѓу кои најприсутен стравот, не стивнуваат и после скоро три децении откако е снимен филмот за Истражувачкиот тим на Антарктикот, кој...

Како да имате совршен тревник?

Негуваниот тревник не е само убава декорација, туку ја спречува ерозијата на почвата, го намалува шумот и ја намалува температурата околу куќата во топлите...

Овошен коктел за летните жешки приквечерини

Кога жешките јулски денови ќе стивната ,вистински начин како да с еосвежите е да си подготвите овошна салата,коктел од сите сезонски овошја, а нив...

Изложбата „Кина во моите очи“ пред македонската јавност

По повод 70 години од создавањето на Народна Република Кина, во НУБ „Св. Климент Охридски“, во Скопје беше отворена изложбата на фотографии „Кина во...