Премиера на „Торба полна кашлици“

На 6 мај (понеделник) во „Кино Култура“ од 20 часот ќе се одржи премиера на театарскиот проект  „Торба полна кашлици“. „Театарски проект кој пробува внимателно...

Промоција на книга и трибина за Биоетиката на Холокаустот

На 3.мај во Меморијалниот центар на Евреите во Македонија ќе се одржат два настани посветени на Биоетиката на Холокаустот. Најнапред од 12 и 30 ќе...

Вечерва во кино „Милениум“ почнува Фестивалот на новиот германски филм

Фестивалот почнува на 2 мај со комедијата „100 работи” во „Милениум“, а проекциите потоа, од 3 до 6 мај, продолжуваат во кино „Фросина“. „Жешко столче”, „Надвор...

Први мај – Меѓународен ден на трудот 

Меѓународен ден на трудот — меѓународен празник кој се празнува на 1 мај и е посветен на борбата за зачувување и унапредување на правата на...

30. април- 120-тиот ден од годината, ден пред почетокот на најубавиот...

30 април е 120-иот ден во годината според Грегоријанскиот календар (121-и во престапна година ). Остануваат 245 денови до крајот на годината. 1900-Хаваи станале составен...

Куларт филм на неделата- Spider-Man/ Into the Spider-Verse (2018)

Spider-Man/ Into the Spider-Verse -Човекот пајак/ Во мрежата на стихот Тинејџерот  Мајлс Моралес станува Spider-Man на неговата реалност. Преминувањето вонеговиот друг пат заедно со пет...