Почетна МУЗИКА Концерти Карневал на животни, утре во Дом на АРМ 2

Карневал на животни, утре во Дом на АРМ 2

96

На 26 ноември 2022 – сабота 13 часот Дом нарамки на 23. издание на манифестацијата „Есенски музички свечености“ 2022 ќе се одржи концерт за деца „КАРНЕВАЛ НА ЖИВОТНИТЕ“
,,Карневалот на животните“ е најпознатата композиција за деца од францускиот композитор Камиј Сен Санс.
Концертот е хуманитарен и сите средства од продажбата ќе бидат донирани во СОС Детско Село.

metropolis-big