Почетна ЖИВОТ Манастирот Св. Илија Писокал во село Кален се подготвува за празникот Св....

Манастирот Св. Илија Писокал во село Кален се подготвува за празникот Св. Константин и Елена

1358

Манастирот Св. Илија Писокал во село Кален, мариовско, се подготвува за празникот Св. Константин и Елена (3.јуни) за кога се очекуваат голем број верници.

Неуморните раце на иницијативниот одбор од манастирот постојано работат, а во пресрет на празникот тие дополнително го разубавија местото. Поставено е осветлување во дворот, а направија и големо македонско знаме кое ќе ги пречекува гостите. Во манастирот се гради и камбанаријата.

Фото маркукуле.мк

 

metropolis-big