сабота 3 јуни, 2023

Хортикултура

Последна работилница за натпреварот „Зелени идеи 2023“

Здружението за социјални иновации „АРНО“, испраќа апел до сите постоечки и идни зелени и социјални претприемачи да се пријават на последната работилница од натпреварот...

Општина Гевгелија со еколошки активности 

Април, 2023 ЈПКД „Комуналец“- Гевгелија, во соработка со Општина Гевгелија, започна со втората фаза од спроведувањето на Проектот за селекција на отпад во општина. Во...

ЕКО КУЛТУРА: Нови дрвја долж гевгелиската улица „Железничка”

13.03.2023 Во тек е уредувањето на тротоарите долж улицата „Железничка“ во Гевгелија. Изведбените работи покрај уредувањето со павер- елементи, опфаќаат и проширување на тротоарите. Имено,...

Следува хортикултурно уредување на старата депонија кај Сува Река

По затворањето на старата депонија во Гевгелија, кај Сува Река, следува хортикултурно уредување на локацијата. Изминатиот период, беа преземени активности за целосно затворање на...

„Разбистри се“-Кампања за заштита на водните ресурси

Разбистри сè“ е кампања на Институтот за комуникациски студии (ИКС) и Алијансата за застапување и лобирање, која се фокусира на два специфични проблема: (1) управувањето...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }