Забава -Како до најлесно согорување на калории

Овој рекламно-забавен спот снимен во Шпанија предизвикува многу смеа и забава кај гледачите, а дава убава идеја како да го направите согорувањето на калории...

“Недела на австралиски филм„ во Битола

Вечерва, со проекцијата на филмот „Црвениот пес“ (добитник на 11 награди и 15 номинации, меѓу кои и наградата за најдобар филм на ААСТА), Амбасадата...

Почина актерката Билјана Беличанец- Од театарот до вечноста

Денеска јавноста во жалење ја прима веста за прераното зaминување на актерката Билјана Беличанец, која вчeравечер била најдена мртва во стан во центарот на...

Маргарита Христова- Нејзиниот глас е ДАР, а едноставноста најблагословен белег

  Се сеќавам на нејзината промоција, на мислам првиот албум во Бистрото на МОБ        ( Маргарита ме потсетува - Ја издадов првата музичка...

Семејни празници- Утре е Благовец- ден на убавата вест

Празникот Свето Благовештение се вбројува во постојаните празници и секогаш е на 7 април според новиот, (или на 25 март според стариот) календар. Свето Благовештение...

Реставрација на дворот на турскиот амам во Тетово

Стариот амам во Тетово, претставува објект од културното наследство и затоа работите на уредување на дворот според автентичниот изглед на овој објект, изграден во...