недела 16 јуни, 2024

Кампања за повеќе читање кај учениците

Охрид, 6 октомври 2022 Вчера на Светскиот ден на учителот библиотекарите од НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид ја започнаа промоцијата на библиотечните услуги во...

Заедно сме подобри

Во Европската куќа во Велес, Меѓуопштинското здружение на лицата со телесен инвалидитет на општините Велес,Градско и Чашка-Мобилност Велес на 15.11.2023 година се одржа завршен...

„Семос Едукација“ даруваше 10 стипендии и 20 награди за најуспешните студенти

Тимот на „Семос Едукација“ организираше целовечерен колоритен настан во духот на Оскарите на кој беа доделени 20 „Semos Academy Awards“ за најдобритe студенти од...

1 ноември 2022: Саем за студии во Франција

Францускиот институт во Скопје извести за традиционалниот Саем за студии во Франција, којшто ќе се одржи во вторник, 1 ноември 2022, од 11 до...

Одржана едукативна Работилница за лимени дувачки инструменти

Април, 2023 година  Во Народниот театар- Гевгелија, за учениците од основните училишта беше организирана едукативна и инерактивна работилница „Фамилија Металковци“ за запознавање со музичките и...

RYCO со настан „Запознај ги Суперучилишта“

Регионалната канцеларија за младинска соработка (RYCO), на ден 26.1.2023 (четврток) со почеток во 12 часот во хотел „Панорамика“, ќе го отвори официјално почетокот...

ЗЕОООП – “До зголемена инклузија”- Проект за мониторирање на степен на спроведување на изборни...

Во рамки на Повикот за мониторирање на степенот на спроведување на изборните ветувања на политичките партии, Здружение за значење на еколошкото образование за осовременување на образовниот процес ЗЕОООП Скопје е...

Бесплатни испити за дигитални вештини наменети за средношколци од сите градови

Во рамки на годишната кампања од општествена одговорност „Подаруваме знаење“, првиот едукативен центар за компјутерска обука во Македонија, Семос Едукација, подари бесплатни официјални...

Уште една метеоролошка куќичка за СОУ „Јосиф Јосифовски“

СОУ „Јосиф Јосифовски“- Гевгелија е добитник на донација од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање- опрема за спроведување на GLOBE...

В сабота ќе се одржат 23 Пелагониски културно-научни средби

На 14 октомври, в сабота, од 12 часот  во Новаци ќе се одржи дваесет и третото издание на Пелагониските културно-научни средби. За време на настанот...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }