четврток 23 мај, 2024

Мартинки како радост, полуматурантите од ОУ “Гоце Делчев” за пример

Скопскиот Кеј денес беше облагороден со неколку блескави тинејџери, кои ги освојуваа срцата на случајните минувачи. Вредните ученици од ОУ "Гоце Делчев" од Скопје, нудеа...

Доделена Цветинова награда за мир за ценетиот професор Насер Мифтари

Скопје, 24 Ноември 2023 година Во средното скопско училиште "Зеф Љуш Марку" денеска му беше врачена Цветинова награда за мир на угледниот професор Насер...

ОУ „Ристо Крле“ од Кадино го одбележа патрониот празник

Општинското основно училиште „Ристо Крле“ го одбележува патрониот празник .Во чест на патронот,врвен класик на македонската драма -РИСТО КРЛЕ, се организираа денови на училиштето...

Да ја покажеме хуманоста и да подариме

„Детски книги за широки насмевки“ е мотото на традиционалниот хуманитарен настан         по повод месецот на книгата на ОУЈДГ „Димче Мирчев“ од Велес...

Заедно сме подобри

Во Европската куќа во Велес, Меѓуопштинското здружение на лицата со телесен инвалидитет на општините Велес,Градско и Чашка-Мобилност Велес на 15.11.2023 година се одржа завршен...

ЕКО АКЦИЈА ВО ООУ “Александар Македонски “ во скопската општина Аеродром

На ден 13.10.2023 год во ООУ „Александар Македонски" се реализираше ЕКО акција за уредување на ЕКО катче. Акцијата е донација од Еко Логистик Сервис која...

БИОДИВЕРЗИТЕТОТ И АВТОХТОНИТЕ СЕМИЊА-ВАЖЕН ЕЛЕМЕНТ ВО ЕДУКАЦИЈАТА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

На 9 и 10 октомври во Крушево, се одржа семинар насловен БИОДИВЕРЗИТЕТОТ И АВТОХТОНИТЕ СЕМИЊА-ВАЖЕН ЕЛЕМЕНТ ВО ЕДУКАЦИЈАТА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА во...

ДЕТСКИ ГЛАСОВИ ПО ЧЕТВРТ ПАТ ВО РЕСЕН

Повторно во програмата на „Преспанскиот јаболкобер 2023"ќе се одржи четвртата поетска манифестација ДЕТСКИ ГЛАСОВИ 2023 со следната програма: *14 часот дружење на поетите и менторите...

Видео приказ на проектот- Мониторирање на предизборното ветување – “Модернизирани училишта со лифтови...

Здружението ЗЕОООП изминатгиве три месеци го реализираше проектот и ги презентираше во месец мај резултатите од мониторирањето на реализацијата на предизборното ветување на Градоначалникот...

Презентирани резултатите од мониторирање на предизборното ветување – “Модернизирани училишта со лифтови за пристап...

Во просториите на ОУ Александар Македонски во Општина Аеродром, на 11 мај 2023 година, здружението ЗЕОООП ги презентираше резултатите од мониторирањето на реализацијата на...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }