четврток 29 февруари, 2024

Чeствување на македонскиот јазик во Романија

На 7 декември, во Музејот на романската литература во Букурешт, Романија, ќе  биде одбележан Денот на македонскиот јазик. На иницијатива на Амбасадата на Р.С. Македонија...

НА 8 МАЈ НА УКИМ: Национална конференција за италијанскиот јазик

Амбасадата на Италија во Скопје организира Национална конференција за италијански јазик под наслов „Италијанскиот јазик: еден јазик, многу можности“ која ќе се одржи во Тркалезната сала на Ректоратот...

Повикот за проектот Суперучилишта, на RYCO за размена на ученици, е отворен до 28...

  Регионална канцеларија за младинска соработка (RYCO) организира инфо сессии за да го претстави вториот повик за размена на средни училишта во Западен Балкан Западен Балкан...

„Финансиски криминал и перење пари“-нова книга за справување со финансискиот криминал

"Успешните луѓе се градат едни со други. Тие се мотивираат, инспирираат и си помагаат едни на други. Неуспешните луѓе мразат, обвинуваат и се жалат". Со...

Француски институт – Летен регионален онлајн универзитет од 21 до 25 јуни

Годинава, Францускиот институт во Скопје организира Летен регионален онлајн универзитет во духот на традиционалниот универзитет во Струга, педагошка обука која повеќе од 20 години обединува професори по француски...

Универзитетот „Св Климент Охридски“ во Битола подготвува регионална универзитетска школа

Универзитетот „Св.Климент Охридски" во Битола со поддршка на Фондацијата „Конрад Аденауер" од СР Германија и Вилфред Мартенс Центарот за европски студии од Брисел објавија...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }