четврток 29 февруари, 2024

Пригоден настан по повод Интернационалниот ден на жените и девојчињата во науката

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“, и оваа година го одбележува Интернационалниот ден на жените и девојчињата во науката. По тој...

Гевгелија издвои пари за младите

За младинските политики, издвоени 268.000 денари Советот на Општина Гевгелија на својата 22. седница ја усвои Програмата за работа на Локалниот младински совет на...

Europe House: Вештините на младите и потребите на пазарот на труд

Скопје, 31 јануари 2023 година "Способностите на младите луѓе и потребите на пазарот: Какви вештини се неопходни“ беше тема на дебатата што се одржа...

Петмина гевгеличани ќе бидат корисници на стипендии за факултет

Општина Гевгелија ќе додели 5 стипендии за студентите запишани во прва година на Медицинските факултети и 4 стипендии за студентите запишани во прва година...

МАНУ: Иднината на образованието е во СТЕМ дисциплини и зелени компетенции

Иднината на образованието треба да се базира на развојот на т.н. STEM дисциплини (наука, технологија, инженерство и математика), родовата еднаквост и развојот на зелените...

Избрани 16 проектни апликации во рамките на „Суперучилишта“

СКОПЈЕ - Регионалната канцеларија за младинска соработка (RYCO) - локалната канцеларија во Северна Македонија во соработка со Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) го...

RYCO со настан „Запознај ги Суперучилишта“

Регионалната канцеларија за младинска соработка (RYCO), на ден 26.1.2023 (четврток) со почеток во 12 часот во хотел „Панорамика“, ќе го отвори официјално почетокот...

Данило Крстовски, победник на ораторската вечер “Иво Пухан “

Данило Крстовски живее во тетовско Подбреѓе, Општина Јегуновце.Тој има 21 година и е дипломиран политиколог со висок просек. Моментално е на магистерски студии-Уставно право...

Се отвори ФабЛаб СКОПЈЕ на Машински Факултет!

На Машинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, на ден 01.12.2022 се отвори лабораторијата за дигитална фабрикација и производство- ФабЛаб...

Проф. д-р Зеќирја Незири со награда „22 Ноември

Одбор за доделување на државната награда „22 Ноември“, во согласност со Законот за државните награди, Законот за изменување и дополнување на...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }