вторник 25 јуни, 2024

 Го враќаме симболот на Скопје – Универзалната сала

Министерката за култура Бисера Костадиновска- Стојчевска денеска ги најави градежните активности за реконструкција и адаптација на Универзалната сала, откако Министерството за култура со Договор...

Ја обезбедивме документацијата и парите, започнува реконструкцијата на Универзална сала

Министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска на прес-конференцијата за резултатите од Годишната програма за проекти од национален интерес во културата за 2024 година, на новинарско...

МБУЦ и Филхармонија бараат итна реакција

Факултетот за музичка уметност, ДМБУЦ „Илија Николовски Луј“ и Филхармонијата најостро реагира на скандалозните активности за узурпирање на јавниот простор помеѓу објектот на...

Конкурсот за Град на културата за 2024 година

Министерството за култура го објави Конкурсот за финансирање проект од национален интерес, манифестација „Град на културата во 2024 година“. На Конкурсот, чија цел е создавање...

Да ја покажеме хуманоста и да подариме

„Детски книги за широки насмевки“ е мотото на традиционалниот хуманитарен настан         по повод месецот на книгата на ОУЈДГ „Димче Мирчев“ од Велес...

Заедно сме подобри

Во Европската куќа во Велес, Меѓуопштинското здружение на лицата со телесен инвалидитет на општините Велес,Градско и Чашка-Мобилност Велес на 15.11.2023 година се одржа завршен...

“Фестивал на чај” од 17 до 19 ноември во Скопје

Во организација на Платформата за истражување и промоција на природата и културата „Nature Expedition“ и Скопје Сити Мол, од 17 до 19 ноември ќе...

Скопје: Шест децении чувар во заштитата на културното наследство

Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска денеска присуствуваше на одбележувањето на 60-годишниот јубилеј од постоењето и успешно работење на Националната установа Конзерваторски центар –...

Одбележување на 5-ти Ноември – Меѓународен ден на Ромскиот јазик

Одбележувањето ќе биде во при УКИМ во Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ , Скопје, (Сала за состаноци) на 6 Ноември 2023 – Понеделник со почеток...

Се одржа Skopje air fair 2023

Здружението за подобро воздухопловство АВИКОН од Скопје, денес го одржа третото издание на SKOPJE AIR FAIR 2023. Овој настан е воздухопловно едукативен саем со...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }