сабота 28 јануари, 2023

СКОПЈЕ- Реконструкција на пешачките патеки во „ГРАДСКИ ПАРК”

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска и директорот на ЈП Улици и патишта, Борис Настов,  извршија увид и обиколка на реконструкцијата на патеките во...

Инфо- Од утре повторно во употреба базенот на СЦ “Борис Трајковски“

  Базенот од Спортскиот центар „Борис Трајковски“,  повторно ќе биде во употреба од утре, 28 јануари. Инаку поради сериозен дефект на системите за греење базенот...

Директорот на МКЦ Русе Арсов си поднесе оставка

Директорот на МКЦ Русе Арсов, денес 30.12.2021 година, си поднесе оставка и испрати допис до медиумите кој го пренесуваме интегрално: Почитувани медиуми, МКЦ другари, МКЦ...

Дебата на тема „Климатското затоплување на Балканот: каква преобразба за градовите?“

Дебата на тема „Климатското затоплување на Балканот: каква преобразба за градовите?“, ќе се одржи в петок 10 декември 2021, во 18 часот, во хибридна...

Одлуката за „замрзнување” на цените на прехранбени производи може да ја продлабочи кризата

 07.12.2021, Скопје Здравствено-економската криза која трае веќе две години предизвика сериозно засегање на стопанството, а претпријатијата ги доведе во ситуација на тешко одржување на...

ВАЖНО: Град Скопје 24 часа електронски во служба на граѓаните

Град Скопје од денеска ја става во функција електронската адреса за комуникација со граѓаните [email protected] како чекор кон транспарентно управување за Скопје 24 часа...

Цената на кесите да се зголемува постепено

02.12.2021, Скопје  -Заштитата на животната средина и одржливо располагање со ресурсите е важен општествен приоритет, но за оваа цел да биде реализирана неопходен е системски...

 10 милиони евра повеќе за културата во 2022 година

– Предлог-буџетот за културата за 2022 година изнесува три милијарди 855 милиони 548 илјади денари, или 62 милиона 692 илјади евра. Тоа е речиси 10...

Центар за стручно образование и обука за зелени иновации наскоро во Скопје

Партнерите во проектот ја одржаа втората работилница на која се дискутираше за стратегијата за идниот регионален центар за стручно образование и обука. Проектот Greenovet-European...

Потпишана декларација за унапредување на дијалогот меѓу парламентите и новинарските здруженија од Западен Балкан

Денес во Собранието на РСМ се одржа регионалната конференција на тема ,,Унапредување на дијалогот меѓу парламентите и новинарите од Западен Балкан” која беше во организација...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }