сабота 25 мај, 2024

Отворен повик за регионалниот уметнички проект ECHO CURVE

Скопје 16.04.2024 Во моментов е отворен повик за учество во регионалниот уметнички проект ECHO CURVE. Конкурсот е отворен за млади уметници (до 30 години) од...

Отворен е повикот за наградата ДЕНЕС

Повикот за наградата ДЕНЕС за млад(а) визуел(е)н/а уметни(к)/чка во С. Македонија до 35 години која подразбира двомесечна програма за престој на уметници во Њујорк...

Студентска уметничка пролет- Изложба во Сули ан

Скопје 14.04.2024 Во пресрет на Светскиот ден на уметноста, заедно со Факултетот за ликовна уметност Скопје, студентите ги претставијa последните импресивни дела во Сули ан....

Изложба на Денис Боувен во МКЦ

Скопје, 13 април 2024 Изложбата ќе ја отвори Марија Коробар, програмски раководител на ИКОН Организација на изложбата: Младински културен центар и Асоцијација за култура ИКОН *** 15...

Во МСУ Пролетно матине

Денес, 13 април (сабота), во 12 часот на пладне, во Музејот на современата уметност- Скопје се оджа МСУ водич и како пропратен настан матине...

Медална скулптура на Надја Розева во Чифте амам

На 11 април 2024 година, четврток, во 19:30 часот, во Чифте амам ќе биде отворена изложба на уметнички медали и други дела на Надја...

Изложба на три генерации Ташковски

На 11 Април 2024 година во 19 часот во Галерискиот простор на МАНУ се одржи изложба на трите генерации Ташковски. Првата генерација е академик Васко...

Цветин со две пролетни ликовни работници!

3.04.2024 По повод доаѓањето на пролетта и првичното цветање на цвеќињата познатиот ликовен уметник и хуманист Живко Поповски Цветин денеска одржа две ликовни работилници. Едната...

Се отвора изложбата „Координати на еден сон: 60 години проектирање современост МСУ СКОПЈЕ 1964-...

На 4 април (четврток) во 19.30 часот, во Музејот на современата уметност- Скопје ќе биде отворена изложбата „Координати на еден сон: 60 години проектирање...

Групна изложба “Среќата- што е тоа?”

Групната изложба "Бајката и бајковитото" оваа година е насловена " Среќата -што е тоа?", ќе биде отворена на 3 април ( среда) 2024 година...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }