понеделник 4 декември, 2023

Годишната изложба на ДЛУГ

Вчера, 6 ноември 2023 година во Ликовната галерија „Амам“, беше отворена Годишната изложба на Друштвото на ликовни уметници од Гевгелија, во организација на НУ...

Годишната изложба на основните училишта, насловена „Шемов и јас“

Во Националната галерија, објект Даут пашин амам, на 10ти ноември 2023 година (петок), во 13 00 часот ќе се отвори Годишната изложба на основните...

Изложба на Томе Аџиевски во Чифте амам

На 9 ноември, четврток, во 19.30 часот, во Националната галерија, објект Чифте амам, ќе се отвори најновата изложба на авторот Томе Аџиевски, насловена ONCE...

„Заедно дишеме, јадеме и пиеме“,изложба во Кисела Вода

Изложбата „Заедно дишеме, јадеме и пиеме“, ќе биде прикажана на 28.10.23 (сабота) од 12 часот во паркот кај печурките, општина Кисела вода, веднаш...

Во најава е Меѓународно биенале на минијатурни графики и цртежи – Битола 2023

Во тек се подготовките за реализацијата на големиот меѓународен ликовен проект: 1 – во Меѓународно биенале на минијатурни графики и цртежи – Битола 2023. Околу...

Изложба: Попаметни граѓани за интервенција во јавниот простор

Скопје,25 октомври 2023 На изложбата „Попаметен град“, која е дел од фестивалот АКТО 18, неодамна, беше изведен дел од процесот/перформансот во развој насловен „Попаметни граѓани...

SkopjEmotion- прва самостојна изложба на Анита Палческа

Првата самостојна изложба на Анита Палческа, насловена SkopjEmotion, ќе биде поставена во холот на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ од 1-30 ноември 2023, во рамките...

Христијан Томаноски со изложба „Издигнување“ во Охрид

Изложба на Христијан Томаноски во Охрид, во организација на НУЦК „Григор Прличев“ Охрид, организирана во соработка со Центарот за култура Струга; поддржана од Министерство...

КИЦ Битола со изложба и промоција по повод 23 Октомври

ЈОУ КИЦ Битола и Општина Битола со програмски активности по повод националниот празник „23 Октомври - Ден на македонската револуционерна борба“ Станува збор за два...

СТРУМИЦА: Заедничка изложба на Зоран Лазаревски и Марија Чепишева

Вечерва во НУЦК АНТОН ПАНОВ- Струмица 20.10.2023, од 19.30 часот,нќе се отвори изложба на Зоран Лазаревски и Марија Чепишева. Станува збор за заедничка изложба...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }