среда 29 јуни, 2022

Премиера на ГЛУМиЦИ во МКЦ

Вечерва, со почеток од 21 часот, во МКЦ ќе се случи премиера на „ГЛУМиЦИ“ - новата претстава со колективно авторство од независното театарско здружение...

“Палешка” нова куклена претстава на Н.У. Театар за деца и младинци

Скопје, 23.12.2021 На 24 декември 2021, со почеток од 19 часот на сцената на Театар за деца и младинци, премиерно ќе биде изведена куклената претстава...

“Патувачки театар Шопаловиќ”, премиера на 25 декември

Премиера на 25.12.2021 година Љупчо Ѓоргиевски: Ова е драма која се занимава со некои суштински прашања на театарот. Што воопшто значи...

„Патувачки театар Шопаловиќ” наскоро во НУ НТ Битола

Утре Четврток 23.12.2021 година НУ Народен театар Битола преку прес конференција ќе ја најави премиерата „Патувачки театар Шопаловиќ". Режија и адаптација:...

Перформансот „СРАМ“ вечерва во МКЦ

Скопје, 20.12.2021 Вечерва, со почеток од 21 часот во МКЦ (сала Фросина) ќе се изведе перформансот „СРАМ“ на Ангела Стојановска. „Ова е моето простување со срамот...

НУ ЦК „Антон Панов“-Струмица засега останува со в.д. директор

И при повторната постапката за избор на директор на Националната установа Центар за култура „Антон Панов“ - Струмица, согласно одлуката на Управниот суд...

Stand up show со Алексадар Перишиќ и Никола Тодороски

По повод светскиот ден на комедијата, Скопје Комеди најавува дружење со Александар Перишиќ гостин од Белград и Никола Тодороски гостин од Канео. Х Александар Перишиќ...

„Ноќите во бел сатен“ во Гевгелија

Утре (17 декември, 2022 година), со почеток во 19 часот, во Народниот театар- Гевгелија, во организација на ЈОУ Дом на културата „Македонија“- Гевгелија,...

Театарската група „Мирка Гинова“ од Демир Капија со „Ноќите во бел сатен“ ќе гостува...

На 17 декември, 2022 година, со почеток во 19 часот, во Народниот театар- Гевгелија, во организација на ЈОУ Дом на културата „Македонија“- Гевгелија,  ќе...

 Заврши 46. издание на Млад отворен театар

Скопје, 8 декември 2021 Со претставите „Имагинарен, ти“ и Блерим Далишта и „Јовано, Јованке“ на Јована Зајкова заврши годинешново 46 - то издание на Млад...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }